7.4 C
Crete
Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Πρέπει να διαβάσετε

Στατιστικά Covid-19

Ο καιρός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση για τα 143 χρόνια από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», αναφορά...

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

140 χρόνια ιστορίας

Την επέτειο ίδρυσής της γιόρτασε και φέτος η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν.,  παρά τις αντιξοότητες λόγω καιρού και πανδημίας.

Ο κόσμος τίμησε την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό την αυστηρή επίβλεψη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος κ. Θ. Τσόντος, μίλησε βιωματικά για την παρουσία του στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» από το 1980, σαν μέλος, χορευτής, πρωτοχορευτής και σύμβουλος σε διάφορα αξιώματα, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του για Πρόεδρος «φυσικό επακόλουθο» ορμώμενος πάντα από την αγάπη του για την Κρήτη. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία για 6η συνεχή χρονιά εντάχθηκε στις «Ημέρες θάλασσας 2020».

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Στ. Αντωνάκου χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε, ότι σαν γνήσια Πειραιώτισσα, είναι περήφανη που ένας σύλλογος σαν την «ΟΜΟΝΟΙΑ», ο οποίος μεταλαμπαδεύει ήθη, έθιμα και παραδόσεις στις νεότερες γενιές, εδρεύει στην πόλη μας.

Στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος κα Α.-Μ. Ντουντουνάκη, έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» μέσα στο χρόνο, στο ρόλο που διαδραμάτισε σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας, αλλά και στο μεγάλο πολιτιστικό και κοινωνικό της έργο.

Ακολούθησε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός, ο οποίος ανέβηκε στην σκηνή και με το πολυμελές συγκρότημά του, συνόδεψε αντιπροσωπευτικό τμήμα των χορευτικών συγκροτημάτων της Αδελφότητας σε χορούς της Κρήτης. Οι παρευρισκόμενοι καμάρωσαν τους χορευτές, που ακόμα  και με τις μάσκες τους καταχειροκροτήθηκαν.

Αμέσως μετά ο κόσμος παρακολούθησε μεγάλη συναυλία με έντεχνα και χορευτικά κρητικά τραγούδια και παρόλο που δεν μπορούσε να σηκωθεί και να χορέψει όπως παλιά, απόλαυσε τα παραδοσιακά και γνώριμα ακούσματα του νησιού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Μακριδάκης, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ,  οι Βουλετές Χρ. Μπουτσικάκης και Ν. Μανωλάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ν. Πέππας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακόι και Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων, μέλη και φίλοι της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα μεσούσης της πανδημίας, που όμως στέφθηκε με επιτυχία αφού η ιστορική επέτειος τιμήθηκε με το σεβασμό και τη λαμπρότητα που της άρμοζε, τηρώντας παράλληλα κατά γράμμα όλους τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα νέα

Παρόμοια Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Διαφημιστείτε εδώ

- Advertisement -spot_img

Αρθρογράφος

Cretan News
Cretan Newshttps://kritikanea.gr
Η εφημερίδα μας “ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΕΑ” είναι μηνιαία έκδοση τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1976 και κυκλοφορεί ανελλιπώς για πάνω από 40 χρόνια από τον έως σήμερα εκδότη και διευθυντή Μιχάλη Παπαδάκη. Στόχο έχει την ενημέρωση των Κρητικών για τα δρώμενα γύρω από το νησί μας αλλά και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για εμβάθυνση των γνώσεων του αναγνώστη.

Τελευταία Άρθρα