Αδελφότητα Κρητών Πειραιά Aποκριάτικη συνεστίαση στον «ΟΜΑΛΟ»

0

Aποκριάτικη συνεστίαση στον «ΟΜΑΛΟ»

 

Όσο διαρκούσε ο Χειμώνας, το κρύο κρατούσε πόρτες σφαλιστές και σκέψεις τυλιγμένες σε χοντρά ρούχα. Με την Άνοιξη όμως προ των πυλών, οι φόβοι και οι αναστολές έδωσαν σημαντικό κομμάτι της θέσης τους, στην ανάγκη για σμίξιμο με αγαπημένα πρόσωπα. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που η  προσέλευση του κόσμου στη μεσημεριανή αποκριάτικη μάζωξη της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», που πραγματοποιήθηκε στον «ΟΜΑΛΟ» την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022,  ήταν ανέλπιστη. 

Γονείς, παιδιά, αδέλφια, ξαδέλφια, μέλη και φίλοι της Αδελφότητας, ντυμένοι μασκαράδες και μη, όλοι μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά, με το συμπατριώτης μας Βουλευτή Χρ. Μπουτσικάκη και τους εκπροσώπους της  Δημοτικής αρχής να πρωτοστατούν. 

Το γλέντι ξεκίνησε με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα μικρά και μεγάλα μέλη των μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων του σωματείου, το οποίο αποτελείτο από σκωπτικά τραγούδια, που τραγούδησε η Αντιπρόεδρος Α.-Μ Ντουντουνάκη με τον Δάσκαλο της λύρας Θ. Ποθουλάκη, ενώ ο ο μικρός Ταξιάρχης Ποθουλάκης έπαιξε λαγούτο και ο Α. Κυριακάκης συνόδεψε με την κιθάρα του. Στη συνέχεια μικρά κοπελάκια και έφηβοι, χόρεψαν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίας και ξεσήκωσαν τον κόσμο. Το πρόγραμμα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» έκλεισαν τα μασκαρεμένα μέλη του μεγάλου χορευτικού, τα οποία ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών, παρουσίασαν αποκριάτικους χορούς της Κρήτης. 

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος Θ. Τσόντος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησε συγνώμη σε αυτούς που δεν είχαν την ευκαιρία

να παραβρεθούν στη συνεστίαση, λόγω της πληρότητας του κέντρου και τους

 βεβαίωσε ότι στην επόμενη εκδήλωση θα έχουν προτεραιότητα στις προσκλήσεις.

 Στην συνέχεια κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να ανοίξει το χορό.

Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με το συγκρότημα του Μ. Κονταρού, το οποίο κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Καλό φαγητό, ρακή, κρασί, παρεϊστικο κλίμα και αγαπημένοι φίλοι συμπλήρωσαν το χαρούμενο κλίμα των Αποκριών και μια μέρα πριν ο Φλεβάρης μας αποχαιρετίσει, μας γέμισαν ελπίδα ότι οι μέρες που θάρθουν θα είναι καλύτερες από αυτές που ζήσαμε μέχρι τώρα λόγω πανδημίας.