12.6 C
Crete
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (Π.Ο.Π.Κ.Σ)

Πρέπει να διαβάσετε

Στατιστικά Covid-19

Ο καιρός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση για τα 143 χρόνια από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», αναφορά...

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (Π.Ο.Π.Κ.Σ) πραγματοποίησε την Κυριακή 30 μαΐου 2021 εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα με την παρουσία των κρητικών Σωματείων με τα Λάβαρα και τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες.


Η εκδήλωση ήταν λιτή και σεμνή καθώς λόγω των περιορισμών που ισχύουν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου, δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια της μάχης της Κρήτης.


Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα σύντομο ιστορικό της Μάχης από την Μαρία Ηλιάκη, ριζίτικο τραγούδι που απέδωσε ο Γιάννης Κακλής, κατάθεση στεφάνου από εκπροσώπους της πολιτειακής ηγεσίας, της κυβέρνησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τον πρόεδρο της Π.Ο.Π.Κ.Σ  Μανώλη Πατεράκη και έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.


Την εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους; η Πλωτάρχης Καλλιόπη Πωρόγλου ως εκπρόσωπος της Αυτού Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της περιφέρειας Αττικής Γιώργος Δημόπουλος ως εκπρόσωπος της περιφέρειας, ο αντιδήμαρχος πρασίνου του δήμου Αθηναίων Σάκης Κολλάτος ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων, ο Μανώλης Δετοράκης ως εκπρόσωπος του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.


Ευχαριστούμε όλα τα Κρητικά Σωματεία που παραβρέθηκαν και τίμησαν τη θυσία των Κρητών Ηρώων, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία καθώς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας.
Ελπίζουμε από την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε την επέτειο της Μάχης της Κρήτης με μεγαλύτερο πλήθος εκδηλώσεων και παρευρισκομένων.

Περισσότερα νέα

Παρόμοια Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Διαφημιστείτε εδώ

- Advertisement -spot_img

Αρθρογράφος

Τελευταία Άρθρα