11.7 C
Crete
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σήφης Βαλυράκης: Τα σενάρια για το δυστύχημα με το σκάφος του στην Ερέτρια

Πρέπει να διαβάσετε

Στατιστικά Covid-19

Ο καιρός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», η Περιφέρεια Αττικής, και ο Δήμος Πειραιά συνδιοργανώνουν διπλή εκδήλωση για τα 143 χρόνια από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», αναφορά...

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, κατά τη διάρκεια βόλτας με το φουσκωτό του σκάφος ανοιχτά της Ερέτριας, εξετάζουν οι Αρχές. Ο «συναγερμός» σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Ιανουαρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη του 77χρονου. Λίγες ώρες αργότερα, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν τη σορό του πρώην υπουργού στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι. Το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους ήταν αναμμένη ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρέθηκαν δύο ψαροντούφεκα.

Απο τον εντοπισμό του σκάφους

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών, ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Περίπου στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής η σορός του πρώην υπουργού βρέθηκε κοντά στο νησί «Πεζονήσι» περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος. Tα αίτια της τραγωδίας Δύο είναι τα σενάρια που εξετάσουν οι Αρχές για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Το πρώτο είναι το ενδεχόμενο ο Σήφης Βαλυράκης να γλίστρησε από το σκάφος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και να έπεσε στη θάλασσα. Άγνωστο παραμένει αν χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους πριν, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να βρεθεί στο νερό ή αν τελικά αναγκάστηκε να κολυμπήσει για ώρα στη θάλασσα μέχρι που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του.

Μια άλλη εκδοχή που δίνουν άνδρες του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε στην προπέλα του σκάφους και στη συνέχεια να τραυματίστηκε σοβαρά και στο χέρι. Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από δεύτερο σκάφος καθώς εκείνος προσπαθούσε μνα κολυμπήσει για να βγει στη στεριά. Φως στα αίτια του θανάτου του πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Περισσότερα νέα

Παρόμοια Άρθρα

- Advertisement -spot_img

Διαφημιστείτε εδώ

- Advertisement -spot_img

Αρθρογράφος

Τελευταία Άρθρα